måndag 31 mars 2008

Vår på riktigt

Ja, vår på riktigt på två sätt - lotten är vår, hyresavtalet är påskrivet och vattennyckeln är vår. Vår på riktigt i luften också.

På lunchen möttes vi i sprudlande samtal om lotten och köpte en pyntfjäril på Åhléns. Vi kunde konstatera att det är dåligt med trädgårdsrelaterade saker i affärerna i centrala Lund. Planer smiddes för framtiden och vi lade fast följande steg:

1. Köpa och förgro potatis
2. Köpa redskap och låda att ha dem i
3. Kratta löv
4. Vända jord och näringsberika jorden på lämpligt sätt
5. Fastställa planeringen av odlingarna
6. Fixa gräs och plattor, pallkrage och brädor
7. Sätta potatis
8. Så fröer i rätt tid
9. Köpa plantor

Första steget togs idag då Terese köpte sättpotatis - Solist (1 kg) och Rocket (2 kg) - på Trädgårsshopen i Malmö. Här till höger syns Rocket på plats i mitt fönster.

Inköpen av redskap får vänta tills på fredag.

söndag 30 mars 2008

En första titt

Idag var det dags för oss att äntligen se vår odlingslott för första gången. Ja, tekniskt sett är den ju inte vår förrän jag skriver på papprena imorgon, men den är ju "tingad" redan.

Efter att först ha hittat fel lott - där en fasan blev störd i sin sömn - hittade vi tillslut rätt och kände oss hemma med en gång. Mycket potential och närhet till höga bokar, björkdunge och tom IKEA.




Efter att ha insupit allt det härliga och gjort ett "krama-jorden-test" gav vi oss hem till Terese och planerade våra olika land, vilka växter vi ska inrikta oss på och sist men inte minst vilka redskap och andra attiraljer vi behöver införskaffa fortare än kvickt. Imorgon kväll blir det inköp av spade, kräfsa (minns inte riktigt vad den heter nu...) räfsa och en låda att ha allt i. Och potatis. Den måste förgros inom kort har vi förstått.
På bilden till vänster syns några fröer och vår fina dokumentationspärm.