torsdag 29 maj 2008

40 meter slang och dess inverkan på lottbesöket

Vattning igen med den 40 meter långa slangen och vattenspridaren. Äntligen var vi på lotten tillsammans igen! I dag har vi lärt oss att jag gillar bäst att arbeta i redan vattnad jord och Terese helst i torr jord.

Vi skördade lite också, så nu har jag just ätit paj.

Ljuv flicka med ljuv skörd.

måndag 26 maj 2008

Genomblött

Alldeles för längesedan vi meddelade hur det går med lotten. Det varit grillning, kvällsmatsbesök, lite örtplantering och vattning, vattning, vatttning. Det var det igår igen, men nu med lång slang och vattenspridare. Det var väldigt effektivt och möjliggjorde andra aktiviteter såsom potatiskupning, bönplantering (tack pappa) och tomatutplacering (tack bror).

Bönor bland potatis

Två tomater på soligaste platsen - i lä

Luktärter och present från far (nedre vänstra hörnet) som jag inte riktigt vet vad det är

...och idag regnar det. :)

söndag 11 maj 2008

Första skörden

Idag gjorde vi ett kort besök för att njuta av vårt hårda arbete igår, vila lite på gräset och vattna. Vi hade tur att de snälla grannarna var där igen. Och jag fick en bonus med mig hem, en rabarb som blev två små smulpajer till mig och m.

A lott of work

Tillbaka efter sjukdom och stressiga veckor!

På årets hittils finaste dag var det dags för krafttag i lotten. Vi hade importerat arbetskraft från Borås i form av Anna som visade sig vara maskrosornas Nemesis. Hon jobbade hårt i det blivande blomsterlandet medan vi två ägnade oss åt utläggande av fiberduk, plantering i ny pallkrage, utsättning av sticklingar, gallring, lukning, gräsklippning, målning, plantering, vattning etc.

Det fina vädret och vår gemensamma entusiasm ledde till att vi tillbringade praktiskt taget hela dagen i lotten aka paradiset. Allt vårt hårda arbete visas på bilderna nedan.

Speciellt tack till:
  • Anna - för allt hårt arbete, fotograferande och sist men inte minst, Gregorius vår prynadspadda
  • Broder - för stenmjöl och småplantor
  • Mamma - för mängder av sticklingar
  • Terese föräldrar - för stolar, vinbär och rabarber
  • Niklas - för pallkragen

Arrendatorerna på plats och förväntansfulla inför dagen... Finns det någon präktigare?

Gregorius, vårt skyddshelgon och vän.