söndag 13 april 2008

A lott of stuff

Idag fick vi äntligen tag på en låda att ha redskapen i! Nu kan bilen återgå till att vara bara bil istället för att vara redskapslåda också. Terese hade forskat fram lämplig och prisvärd låda på Jysk som inhandlades tillsammans med kratta, små lite uppdrivna lavendelplantor, flera fröer och fem säckar mull, gödsel och jord - vilket förkortade listan ytterligare:

1. Köpa och förgro potatis
2. Köpa redskap och låda att ha dem i
3. Kratta löv
4. Vända jord och näringsberika jorden på lämpligt sätt
5. Fastställa planeringen av odlingarna
6. Fixa gräs och plattor, pallkrage och brädor
7. Sätta potatis
8. Så fröer i rätt tid
9. Köpa plantor

Lisa var med oss och blev lite smittad av shoppingen, så hennes balkong kommer nog att se fantastisk ut framöver. Hursomhelst så blev det lite fullt i bilen:

Det här var innan fem 50 liters säckar och en kratta till.

Flickorna lägger upp säckstrategi utanför Bauhaus.

Bakom lådan och en påse gödslad och kalkad mull sitter Lisa. Tur att hon pratade ganska mycket så vi visste att hon inte blivit kvävd.

Föräldrarna bidrog med goda råd och bra besked idag. Terese fader ska undersöka om några åldrade trädgårdsmöbler finns att tillgå och jag fick goda råd från mamma om att köpa halvt uppdrivna plantor för att slippa förgroningsångesten. Tack!

Mycket gjort den här helgen, och det känns på träningsvärken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Igår var jag uppe halva natten o petade ner små små frön i krukor. Det slutade med jord i halva köket (nej, det är för kallt o mörkt på balkongen halv tolv). Så nu väntar jag spänt på att balkongen kommer att bli lika grönskande som lotten!